Uždaryti

Granuliuota, lengvai tirpstanti kalcio salietra su boru YaraLivaTM Nitrabor, rekomenduojama kalcio ir  boro stygiui jautriems augalams (pomidorai, paprika, kopūstams, morkoms, burokėliams, braškėms) tręšti.
Dėl įvairių priežasčių (didelio dirvos rūgštingumo (pH<5,5), išplauto kalcio į gilesnius, šaknų sistemai nepasiekiamus dirvos sluoksnius) natūraliai gaunamas kalcio kiekis gali būti ribotas. Todėl kalcio salietra yra idealus tirpaus vandenyje, greitai ir efektyviai veikiančio kalcio šaltinis, gerinantis augalų atsparumą aplinkos veiksniams ir derliaus kokybę. Ypač rekomenduojamas pomidorų ir paprikų tręšimui neinfekcinio vaisių viršūninio puvinio profilaktikai.

 

SUDĖTIS:

Cheminė sudėtis

Azotas (N)

15,4 %

nitratinis azotas (N-NO3)

14,1 %

amoniakinis azotas (N-NH4)

1,3 %

Kalcis (CaO)

25,6 %

Boras (B)

0,30 %

  • užtikrina spartų tvirtų lapų ir gumbų augimą, padeda formuoti ir išlaikyti sveiką lapų vainiką;
  • kalcis stiprina augalo ląstelių sieneles, sumažėja sergamumas šakniavaisių puviniu, pvz., šlapiuoju, minkštuoju Ervinijos puviniu, kuris pasireiškia šakniavaisių laikymo metu;
  • gerina dirvožemio struktūrą, padeda išlaikyti optimalias sąlygas šaknims;
  • sudėtyje esantis boras pagerina kalcio įsisavinimą ir jo veiksmingumą augalams, todėl augalų mityba būna labiau subalansuota;
  • stiprina atsparumą šakniavaisių ligoms: juodajai dėmėtligei (apnašoms), rauplėms;
  • trąšose esantis visiškai tirpus kalcis ir nitratinis azotas, kurių dėka derlius nebūna dėmėtas, augalai tampa atsparūs ligoms ir pailgėja derliaus saugojimo laikas.

 

TRĘŠIMO  REKOMENDACIJOS: : 50-90g/1kv.m. vegetacijos metu per 2 kartus išbarstant ir įterpiant į dirvą. 

1 kartą (2/3 normos)- prieš sodinimą

2 kartą(likusią normos dalį)- pradėjus formuotis derliui

 

REKOMENDACIJOS SANDĖLIAVIMUI
Laikykite apsaugotoje nuo tiesioginių saulės spindulių, sausoje, vėsioje ir gerai vėdinamoje patalpoje, atokiau nuo nesuderinamų medžiagų (rūgštys, šarmai, užsiliepsnojančios medžiagos, reduktoriai, organinės medžiagos) bei maisto ir gėrimų. Laikyti vertikaliai, kad iš jų neišsipiltų medžiaga.

Saugos duomenų lapas: puslapyje: https://www.geroderliaus.lt/storage/geroderliaus/product_files/1700124789_nitrabor-sdl.pdf